Projekt tervezési terület

Újpalota

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

1146 Budapest, Thököly út 74

Óbudai Egyetem - Bécsi úti Campus

1034 Budapest, Bécsi út 96/B
Környezeti hatások
Építéstan TanszékÉpítészmérnöki Intézet

Környezeti hatások szabadon választható tárgy, melynek célja, hogy az építészmérnök hallgató különböző társterületekre, határterületekre érzékennyé váljon, és alapvető ismereteket szerezzen róluk. 

A tárgy keretében a hallgatók közreműködésével témafelvető előadásokat hallgatunk meg, ami után átbeszéljük, megvitatjuk, közösen kiegészítjük az adott témát.

A hetek során a részvevők megismerkednek a fentartható fejlődés, ökológiai lábnyom fogalmával és tesztek segítségével megismerhetik az adott ökológiai lábnyomukat. Betekintést kapnak a környezetünkben lévő mesterséges sugárzások, a színek, szagok hatásaira [1]. Megismerhetik, milyen speciális igényeket támaszt a tiszta terek építészete, vagy, hogy milyen hatással van ránk az épített, vagy a természeti környezet [2]. Átbeszéljük az akadálymentes építészet legfontosabb elemeit, valamint a belső tér vizuális komfortfeltételeit. Sajnos a légszennyezés és a természeti katasztrófák is a környezeti hatásokhoz tartoznak, így ezek hatásáról és az elkerülésükhöz szükséges biztonsági feltételekről is beszélgetünk [3]. A tárgyat elvégzett hallgatók így tágabb képet kapnak a környezeti hatásokról, kutatómunkát végeznek, kis csoportban együtt gondolkoznak, véleményt alkotnak a fentebbi témákról. Az elmúlt időszakban a pandémia miatt az órákat online tartottuk meg, de így is jó hangulatban telt az együtt töltött idő.

Galéria