Projekt tervezési terület

Újpalota

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

1146 Budapest, Thököly út 74

Óbudai Egyetem - Bécsi úti Campus

1034 Budapest, Bécsi út 96/B
Tűzvédelmi szakmérnöki szak
Tűzvédelmi Szakmérnök

Képzés célja

Gyakorlati képességekkel rendelkező mérnökök képzése tűzvédelmi és iparbiztonsági tervező, ipari és szolgáltató cégek (versenyszféra)
számára, továbbá a katasztrófavédelem (szakhatóság) speciális területeire. A képzés széles körű ismereteket nyújt a tűzvédelmi tervezés ill. számítógépes szimulációk mellett az üzemeltetés és a forgalmazás területén is. A hallgatóink a verseny- és az állami szférából,
valamint friss BSc és MSc végzettséggel egyaránt érkeznek. Már a tanulmányok során is hasznos kapcsolati tőke alakítható ki.

Részvétel feltétele:

Legalább alapképzésben vagy főiskolai szintű képzésben szerzett építőmérnöki, építészmérnöki, gépészmérnöki, könnyűipari mérnöki, közlekedésmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, had- és biztonságtechnikai mérnöki oklevél.
Más szakon szerzett mérnöki oklevelek esetén a felvétel - egyedi elbírálás szerint - vagy kritérium-feltétel nélkül, vagy meghatározott diszciplínákban előírt kredit megszerzésével történik. 

A képzés helye: Óbudai Egyetem - Ybl Miklós Építéstudományi Kar | 1146 Budapest, Thököly út 74.
Képzés kezdete: 2024. szeptember 13. Jelentkezési határidő:  2024. augusztus 23.
Jelentkezés módja: honlapról letölthető jelentkezési lapot kell e-mailen vagy személyesen benyújtani a tanulmányi osztályra
Csatolandó dokumentumok: oklevélmásolat (a fentiekben megnevezett mérnöki oklevelen kívül más szakon szerzett mérnöki oklevelek esetén oklevélmelléklet)
Képzési idő: 4 félév
Képzés gyakorisága: kéthetente 2 nap (péntek - szombat)
Munkarend /fin. forma: levelező, önköltséges
Képzési díj: 225.000 Ft/félév
Szakfelelős: Dr. Fehérvári Sándor PhD egyetemi docens
Oktatás szervező: Orsó Renátó mestertanár
Kapcsolattartó: Ybl Tanulmányi Osztály |  tanulmanyi.ybl@uni-obuda.hu

Tanulmányi tájékoztató: