Projekt tervezési terület

Újpalota

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

1146 Budapest, Thököly út 74

Óbudai Egyetem - Bécsi úti Campus

1034 Budapest, Bécsi út 96/B
Építészmérnöki BSc
Építészmérnöki Intézet
 • NAPPALI VAGY LEVELEZŐ TAGOZATON 7 FÉLÉVES ALAPKÉPZÉS
 • Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Építészmérnöki alapdiploma (BSc)
 • AZ "ÉPÍTÉSZMESTERSÉGRŐL"

  Az építéshez terv kell, méghozzá korszerű, naprakész; ha kell, merész, környezettudatos és a hagyományainkon alapuló: Avantgard és Örökség. A jó tervet meg kell tudni érteni és végre kell tudni hajtani, meg kell építeni. Épített nemzeti vagyonunk meghatározó részét tervezni és építeni, védeni és felújítani, mindezek igazgatását szolgálni képes, minden kamarai jogosítvány megszerzésére alkalmas okleveles építészmérnököket képzünk.

  Egyetemi karunk 1879-es jogelődjének iskolateremtő mestere és vizsgaelnöke, Ybl Miklós hagyományait kereső és felvállaló, ugyanakkor a korszerűséget és jóértelemben vett „mai” szakmaiságot nap, mint nap felvállaló, erős és elismert képzést kínálunk a hozzánk jelentkezőknek.

  A KÉPZÉS CÉLJA

  Felkészült, nyelvtudással rendelkező, egyetemi BSc-alapdiplomás építészmérnökök képzése, akik alkalmasak magasépítési, fenntartási és üzemeltetési, vállalkozási és szakhatósági feladatok ellátására, a képzési specializációknak megfelelő témájú, irányítás melletti tervezési feladatok elvégzésére.

  Végzett hallgatóink előtt nyitva áll Európa összes egyeteme a MSc (mesterszak) elvégzése érdekében.

  MIRE VÁLIK ALKALMASSÁ?

  Az oklevél megszerzése után bármely felsorolt tevékenység területén, irányítás mellett részfeladatok megoldására, megfelelő szakmai gyakorlat után bármely szokványos építészeti feladat önálló megoldására, a szakmagyakorlás jogosítványainak (szakértői, műszaki ellenőri, vállalkozói stb.) megszerzésére.

  A kétlépcsős BSc és MSc képzés után a szakmai kamarák eljárási ügyrendjét teljesítő kollégák egyetemes tervezői jogosultságot szerezhetnek.

  A képzés harmadik foka az adott szakág doktori iskolai képzése, mely anyaegyetemünkön PhD, illetve társintézményeinkben építőművészeti területen DLA fokozat megszerzését teszi lehetővé. (Saját doktori iskola indítása, a kar távlati céljai közt szerepel.)

  ÉRVÉNYESÜLÉSI TERÜLETEK

  -Végzett hallgatóink keresettek a szakmában, annak tervezőirodai és építéskivitelezési szegmensében egyaránt.
  Például: építőipari vállalkozásoknál ügyvezetőként, építésvezetőként, technológusként, menedzserként, szaktanácsadóként.
  -Szerkezetgyártó és szakipari üzemekben irányítómérnökként, üzemvezetőként.
  -Tervezői irodákban segédtervezőként.
  -Önkormányzatoknál, szakhatóságoknál mérnöki munkakörben.
  -Oktatásban (szakközépiskola, szakmunkásképzés).
  -Kutató- és minőségellenőrző intézetekben munkatársként.

  Tanulmányi Tájékoztatók:

  "F" tanterv:

  Egyetemváltás következtében elfogadott tanterv:

  Korábbi tantervek: