Projekt tervezési terület

Újpalota

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

1146 Budapest, Thököly út 74

Óbudai Egyetem - Bécsi úti Campus

1034 Budapest, Bécsi út 96/B
© Ybl Miklós Építéstudományi Kar
Építész Mesterképzés (MSc)

A Karon az Építész mesterképzés keretein belül magyar és angol nyelven van lehetőség felvételizni.
A képzés nappali tagozaton 4 féléves.
Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Okleveles építész (MSc)

A képzés célja

A képzés célja építészmérnökök képzése elsősorban az építészeti tevékenységek – épülettervezés, építészeti környezetalakítás, településtervezés, műemlékvédelem, építés-kivitelezés és -szervezés, épületfenntartás és - felújítás, valamint építésigazgatási, hatósági feladatok – teljes területére, akik természettudományi, műszaki és művészeti, valamint gazdasági, humán és nyelvi ismereteik, továbbá az ezekhez kapcsolódó készségeik révén alkalmasak önállóan irányítani műszaki feladatokat és akik elhivatottak abban, hogy mindezeket a tevékenységeket az építészet társadalmi és környezeti hatásának tudatában, eziránti felelősséggel és elkötelezettséggel végezzék. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

SPECIALIZÁCIÓK:

-Építészeti tervezés és belsőépítészet
-Várostervezés és főépítész

MIRE VÁLIK ALKALMASSÁ?

Tanulmányai elvégzése után teljes körű szakmagyakorlóvá válik. A kétlépcsős BSc és MSc képzés után a szakmai kamarák eljárási ügyrendjét teljesítő kollégák egyetemes tervezői jogosultságot szerezhetnek. A képzés harmadik foka az adott szakág doktori iskolai képzése, mely anyaegyetemünkön PhD, illetve társintézményeinkben építőművészeti területen DLA fokozat megszerzését teszi lehetővé.

ÉRVÉNYESÜLÉSI TERÜLETEK

Végzett hallgatóink keresettek a szakmában, annak tervezőirodai és építéskivitelezési szegmensében, hatóságok és az építőipar teljes területén.

Tanulmányi Tájékoztatók:

"F" tanterv:

Egyetemváltás következtében elfogadott tanterv:

Korábbi tantervek: