Projekt tervezési terület

Újpalota

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

1146 Budapest, Thököly út 74

Óbudai Egyetem - Bécsi úti Campus

1034 Budapest, Bécsi út 96/B
Műszaki Menedzser BSc

AMIT AZ ÉPÍTÉSEK MENEDZSMENTJÉRŐL TUDNI KELL

A tervező és a kivitelező szakmák szétválása a XIX sz. végén indult meg. Ybl Miklós volt talán az utolsó építőmester, aki az általa tervezett épületeket megfelelő minőségben, határidőre megépítette.
Az épületek valamint a beruházásokat körülvevő jogi, gazdasági környezet oly mértékben vált bonyolulttá, hogy mind a tervezés, mind a kivitelezés egész embert és élethosszig tartó tanulást igényel.
Ezt ismerte fel az Ybl Miklós Építéstudományi Kar, amikor 1994-ben először és egyedüliként az országban elkezdte a kivitelező építőipar számára képezni a szakembereket. Az építési menedzser feladata a beruházási projektek műszaki, gazdasági, jogi előkészítésének, valamint a beruházások megvalósításának irányítása. Az Ybl erre a feladatra készíti fel a műszaki menedzser szakra jelentkező hallgatókat.

NAPPALI VAGY LEVELEZŐ TAGOZATON 7 FÉLÉVES ALAPKÉPZÉS

 • Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Műszaki menedzser  alapdiploma (BSc)
 • Specializáció: építési műszaki menedzser

A MŰSZAKI MENEDZSER SZAKON FOLYÓ KÉPZÉS ERŐSSÉGEI

Az Ybl gyakorlatorinetált oktatásának hagyományai vannak, amihez a menedzser képzés is ragaszkodik. Hallgatóink rendszeresen munkahely látogatáson vesznek részt, amelyet vállalati gyakorlat egészít ki. Feladataikat gyakran teamekben végzik és nagy hangsúlyt fektetünk a kommunikációs képességek fejlesztésére is. Mindenki számára nyitott a külföldön történő részképzésben történő részvétel.

A szak lehetőséget biztosít két szakképesítés megszerzésére is. A középfokú ingatlanközvetítő OKJ (Országos Képzési Jegyzékben szereplő) képesítés, illetve a költségszakértő felsőfokú OKJ-képesítést nyújtó végzettség megszerzéséhez szükséges ismeretek
a műszaki menedzser képzés tananyagát képezik. A műszaki menedzserek MSc-szintű képzése a Szent István Egyetemen belül biztosított.

MIRE VÁLIK ALKALMASSÁ?

 • kivitelezésben irányítási feladatok elvégzésére,
 • beruházások műszaki/gazdasági előkészítésére,
 • a kivitelezések műszaki/gazdasági/minőségi kontrolljára,
 • létesítmények üzemeltetésének szervezésére és irányítására,
 • üzleti tervek készítésére,
 • döntés-előkészítési feladatok elvégzésére,
 • munkahelyi csoportok irányítására,
 • a számviteli rendszer áttekintésére,
 • a versenytársak, termékek, a piacra lépési lehetőségek elemzésére.

ÉRVÉNYESÜLÉSI TERÜLETEK

A szakon végzett hallgatók kiváló elhelyezkedési lehetőségekkel rendelkeznek az ingatlanfejlesztés, az üzemeltetés, a beruházás-előkészítés és a kivitelező építőipar területén.

Tanulmányi Tájékoztatók: