Projekt tervezési terület

Újpalota

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

1146 Budapest, Thököly út 74

Óbudai Egyetem - Bécsi úti Campus

1034 Budapest, Bécsi út 96/B
© Ybl Miklós Építéstudományi Kar
.
"Házat, de gyorsan!" Leier Hungária Kft. ötletpályázata
Pályázat

„Házat, de gyorsan!” címmel építészeti ötletpályázatot írt ki Magyarország legnagyobb építőanyag gyártója, a Leier Hungária Kft. A pályázatra a neves szakemberekből álló zsűri 2022. október 10-ig várja a beérkezett pályaműveket gyakorló építészektől és építészhallgatóktól egyaránt.

A kiíró célja, hogy modern építőanyagokból minél több, a mai kornak megfelelő műszaki színvonalú és építészeti minőséget képviselő ház épüljön. E cél elérése érdekében hozta létre a Leier Típusházak körét, az inspirációként szolgáló építészeti ötlettárat.
2022-ben gyakorló építészek és építészhallgatók számára kiírt nyílt tervezői és építészhallgatói ötletpályázattal célja a böngészhető háztípusok körének bővítése.

A feladat a Leier előregyártott építőanyagainak felhasználásával készülő, megújuló energiaforrásokat alkalmazó, élhető, fenntartható, időtálló és költséghatékony, CSOK kompatibilis családi ház vázlatterveinek elkészítése 5 fős család számára.
A bíráló bizottság célja mindkét kategóriában megtalálni és díjazni a legjobb 3 – 3 pályaművet, amelyre építészhallgatóknak 900 000 Ft, gyakorló építészek esetén pedig 1 600 000 Ft áll rendelkezésre.

A díjazott pályaművek és a zsűri által jónak, követendőnek ítélt pályaművek felkerülnek a Leier ötlettárába a tervező nevének és elérhetőségének feltüntetésével, így az építtető érdeklődés esetén kapcsolatba léphet a tervezővel és a kiválasztott tervet közösen személyre szabhatják. Ez kiváló referencia lehetőség a hallgatók számára is.

A pályázatról bővebben, ahonnan a kiírás is letölthető:
https://www.hazatdegyorsan.hu/

A zsűri tagjai

Horváth Sándor, a zsűri elnöke, Széchenyi-díjas okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani Tanszék címzetes egyetemi docense
Karlovecz Zoltán, a zsűri társelnöke, Ybl-díjas építész, Pécs város főépítésze
Prof. dr. Kiss Gyula DLA, egyetemi tanár, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős, Óbudai Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar
Váradi Gábor, okleveles építészmérnök, vezető tervező, a Magyar Építész Kamara delegáltja
Parádi Zsuzsanna, okleveles építészmérnök, a kiíró képviseletében

Szakértők

Dr. habil. Bozsaky Dávid, okleveles építészmérnök, tanszékvezető egyetemi docens - Széchenyi István Egyetem, Építészeti és Épületszerkezettani Tanszék
Fóris Viktória, okleveles építészmérnök, mestertanár - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Dr. Szabó Péter, okleveles építészmérnök, egyetemi docens - Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
Vági János DLA, adjunktus - Debreceni Egyetem Műszaki Kar, Építészmérnöki Tanszék
Dr. Zilahi Péter DLA, építész, adjunktus - Pécsi Tudományegyetem, Műszaki és Informatikai Kar, Építész Szakmai Intézet

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket 2022. június 20-ig tehetik fel az alábbi oldalon: https://www.hazatdegyorsan.hu/kerdes