Projekt tervezési terület

Újpalota

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

1146 Budapest, Thököly út 74

Óbudai Egyetem - Bécsi úti Campus

1034 Budapest, Bécsi út 96/B
© Ybl Miklós Építéstudományi Kar
.
Határtalan realitás – Fémlemezfedések az építészetben 2023

Meghosszabbított beadási határidő: 2023. október 26. 16:00

Még október 26-ig várja a neves szakemberekből álló zsűri építészhallgatók középületek vagy lakóépületek (minimum 4 lakásos társasház) terveit a „Határtalan realitás - Fémlemezfedések az építészetben” pályázatra, amelyen megemelt pénzdíj és népszerű külföldi tanulmányút is várja a díjazottat. A Budapesti Építész Kamara védnöksége alatt életre hívott pályázaton idén is a gyakorló építészek mellett az építészhallgatók munkái is a zsűri asztalára kerülnek.

A PREFA évek óta keresi és díjazza a figyelemre méltó építészeti teljesítményeket bemutató elkészült, vagy előkészítés alatt álló épületeket, amelyeket egy fontos pont köt össze: a cég innovatív alumínium paneleinek használata. A pályázat célja bemutatni azt a határtalanságot, amit a minőségi fémlemez-fedés és burkolat esztétikája, megmunkálhatósága és műszaki jellemzői adnak a tervezői fantáziának, melynek alkalmazásával akár a legkülönlegesebb építészeti elképzelések is megvalósíthatók, példaértékűek, és inspirációként is hatnak a szakmára és a jövő építészeire egyaránt.

Az építészhallgatók ötlet/tervpályázatán a hallgatók olyan középület vagy lakóépület (minimum 4 lakásos társasház) tervét nyújthatják be, amelyeken a PREFA-termékek alkalmazását mutatják be.
A 2023. évi pályázat Bíráló Bizottsága:
- Erő Zoltán, Budapest főépítésze, okleveles építészmérnök, vezető tervező
- Eltér István, a Budapesti Építész Kamara elnöke
- Horváth Sándor, Széchenyi-díjas okleveles építészmérnök, címzetes egyetemi docens, az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége alapító tagja, elnökhelyettese és Örökös Elnöke
- Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, YBL-díjas okleveles építészmérnök, tanszékvezető egyetemi tanár, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős (Óbudai Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar), a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettje
- Nemere Judit, építőmérnök, ügyvezető igazgató, Prefa Hungária Kft.

A nyertes építészhallgató a következő díjakban részesül:
• 150 000 Ft pénzjutalom

• teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére
Kategóriánként további 5 alkotás jogosult tervezője (1 fő) rangsorolás nélküli díjazásban részesülhet, amely 2024. tavaszára tervezett 2 napos ausztriai tanulmányút teljes ellátással.

A részletes pályázati kiírás és a pályázat benyújtása:www.prefapalyazat.hu