Projekt tervezési terület

Újpalota

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

1146 Budapest, Thököly út 74

Óbudai Egyetem - Bécsi úti Campus

1034 Budapest, Bécsi út 96/B
© Ybl Miklós Építéstudományi Kar
.
Megjelent a Dr. Bölcskei Attila által szerkesztett monográfia F. Farkas Tamás festőművészről

A HUNGART Vizuális Művészek Közös Jogkezelő Társasága Egyesület 2009 óta jelentet meg egy kismonográfia-sorozatot, amely kortárs képző-, ipar- és fotóművészek munkásságát dolgozza fel. Ennek a hiánypótló könyvsorozatnak, mely céljául tűzte ki a szellemi értékek dokumentálását, valamint hazai és nemzetközi megismertetését, egyik legújabb kötete korábbi tanszéki kollégánkról, F.Farkas Tamás festőművészről szól.

A HUNGART a könyv bevezető tanulmányának megírására Dr. Bölcskei Attilát, Karunk tanszékvezető főiskolai tanárát kérte fel, aki Tamás több kiállítását is megnyitotta. Számos konferencián és szaklapokban elemezte műveit, minthogy azok a tudomány és művészet határmezsgyéjén helyezkednek el.

A kismonográfia tanulmányának elkészítése viszont nagy kihívást jelentett és jócskán túlhaladta a korábbi cikkeket, minthogy a kiadvány főként művészeknek szól és az oeuvre-t művészettörténeti aspektusba is kellett helyezni. A kötet a tanulmány magyar és angol nyelvre fordított változatán kívül Tamás 64 munkáját tartalmazza a legkorábbiaktól a legújabbakig, életrajzzal és válogatott kiállításainak felsorolásával együtt.

Könyv elérhető itt a HUNGART honlapján