Projekt tervezési terület

Újpalota

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

1146 Budapest, Thököly út 74

Óbudai Egyetem - Bécsi úti Campus

1034 Budapest, Bécsi út 96/B
© Ybl Miklós Építéstudományi Kar

Az Erasmus+ program az oktatás minőségének emelését és az európai együttműködés elmélyítését hivatott segíteni pályázatai révén. A program a neves filozófusról, teológusról, humanistáról, Rotterdami Erasmusról (1465–1536) kapta nevét. Célja az oktatási szereplők, az egyetemek közötti együttműködés elősegítése, az európai hallgatói és oktatói mobilitás növelése. Az Európai Unió egyik legsikeresebb és legismertebb programjaként mostanáig több mint 3 millió egyetemi hallgató tanulmányi és szakmai útját tette lehetővé ösztöndíjai révén, ezzel sokuk későbbi munkavállalását, elhelyezkedését is megkönnyítve.

Magyarországon az ERASMUS programot a Tempus Közalapítvány koordinálja. Az egyetemek a Tempus Közalapítványhoz pályáznak ERASMUS támogatásért, az elnyert összeget saját belső pályázati rendszerükben a nyertes hallgatók, oktatók és adminisztratív dolgozók támogatására használják fel.

Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar az 1990-es évektől kezdve sikeresen vesz részt európai uniós, valamint regionális programokban. Ezen projektek segítségével megteremtettük a hallgatók és a munkatársak rendszeres nemzetközi jelenlétének keretrendszerét. 

Bővebb információ a Tempus Közalapítvány honlapján