Projekt tervezési terület

Újpalota

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

1146 Budapest, Thököly út 74

Óbudai Egyetem - Bécsi úti Campus

1034 Budapest, Bécsi út 96/B
© Ybl Miklós Építéstudományi Kar
.
DECODE -The Space For ARThitecture pályázat
Pályázat

A BORD Építész Stúdió által alapított, DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány kiállítással egybekötött díjpályázatot ír ki, melyre olyan anyagokat vár, ame­lyek egy-egy történet köré épülnek fel. A kiállítás célja, hogy be­mutassa az egyes építészeti és művészeti projektek mögött meg­húzódó történeteket és gondolatvilágot, melyek értékes, egyedi alkotássá emelik a műveket.

A pályázók két kategóriában indulhatnak: Építészet vagy Vizuális és alkalmazott művészetek.

Pályázhat minden 18-35 év közötti, magyar vagy külföldi felsőfokú vagy művészeti intézményhez kötődő (ott tanulmányokat folytató, ösztöndíjas, gyakornok, illetve már végzett magyar vagy külföldi) építész vagy vizuális és alkalmazott művész (designer, képző-, ipar-, új média-, video- és fotóművész).

A pályázaton való részvétel feltétele a regisztráció.

Regisztrálni lehet a decode@bordstudio.hu e-mail címen, tárgyként "regisztráció” megjelöléssel. A regisztráció határideje: 2022. októ­ber 20. (csütörtök) 12 óra. A pályázatokat a regisztráció vissza­igazolása után 2022. október 24-én (hétfőn) délig kell beküldeni.

A pályázat témájával kapcsolatos kérdéseket külön e-mail-ben, szintén a decode@bordstudio.hu címre várjuk, tárgyként "kérdés” megjelöléssel. A kérdések beküldésének határideje 2022. szep­tember 20.

A DECODE pályázat összdíjazása, két kategóriában (építészet és alkalmazott/vizuális művészet) együttesen, nettó 2.100.000 forint.

A pályázati anyagból rendezett kiállítás időpontja 2022. novem­ber 17-18., helyszíne a budapesti Irányi Palota.

A DECODE DÍJ BÍRÁLÓ BIZOTTSÁGÁNAK TAGJAI

  • Bordás Péter, BORD Építész Stúdió alapítója és tulajdonosa, alapító, zsűrielnök
  • Dr. Szabó Levente DLA, Ybl-, Pro Architectura- és Prima-díjas építész, a BME Építészmérnöki Kar, Középülettervezési Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára
  • Dr. Anthony Gall Phd, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar, egyetemi tanár és dékán
  • Golda János Ybl-, Pro Architectura- és Príma-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja
  • Kálmán Borbála Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, kurátor, művészettörténész
  • Etentuk Inemesit kulturális menedzser, Artlocator Magazin alapító
  • Dr. Kukla Krisztián, az Art Quarter Budapest (aqb) művészeti vezetője