Projekt tervezési terület

Újpalota

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

1146 Budapest, Thököly út 74

Óbudai Egyetem - Bécsi úti Campus

1034 Budapest, Bécsi út 96/B
© Ybl Miklós Építéstudományi Kar
.
Budapest Design Week 22 _ YBL BIP PROGRAMSOROZAT

Az Óbudai Egyetem Ybl Miklós kara 2022 tavaszán megvalósított egy Erasmus Blended Intensive Programot (BIP), amely egy új uniós ehetőség az online és offline oktatás összekötésére. Az Ybl BIP kurzus online tanításból és jelenléti workshopból állt, 4 egyetem részvételével, a feladat az Ybl kar udvarának megújítása volt, közösségi tér létrehozásával. Az udvar építészeti elemzése, a parkolás kisebb területre szorítása, low budget kültéri bútorok tervezése és az egyszerű megvalósíthatóság vezetett a megoldáshoz.

YBL BIP KIÁLLÍTÁS

Beszélgessünk arról, hogy milyen szerepe van az építészet és design oktatásnak a TALÁLKOZÁS TEREINEK létrehozásában!
Helyszín: 1146 Budapest Thököly út 74
Kiállítás megnyitó: Október 7. (Péntek) 16:00
Kiállítás megtekinthető: Október 15.-ig (Szombat)
Facebook esemény itt található.

HINTA-PAD ÉPÍTŐ WORKSHOP

A hallgatók 5 napos jelenléti workshopon építették meg a félév legjobb ötleteit. Cégektől kapott, másodosztályú faanyagból dolgoztunk, jól variálható udvari találkozóhelyet létrehozva, amelyet a helyszínen és az építés folyamatát bemutató kiállításon tekinthetnek meg látogatóink.
Időpont: Október 14. 10:00 -17:00 (Péntek)
Facebook esemény itt található.

KEREKASZTALBESZÉLGETÉS

Záróeseményként kerekasztal beszélgetésre hívjuk látogatóinkat, hallgatóinkat és oktatóinkat a helyszínre. Beszélgessünk arról, hogy milyen szerepe van az építészet és design oktatásnak a TALÁLKOZÁS TEREINEK létrehozásában, nemzetközi-magyar, építészet-design, online-jelenléti, elméleti-gyakorlati kérdéskörök vonatkozásában!
Időpont: Október 14. 18:00 (Péntek)
Facebook esemény itt található.

Kiknek lehet mindez érdekes?
Azoknak,akik fontosnak és jelentősnek tartják az egyetemek szerepét a találkozások tereinek létrehozásában, valamint hisznek a low budget, ám innovatív és közösségi megoldások erejében.

© Ybl Miklós Építéstudományi Kar